Všetci to poznáme: bielo-zelenkavý nevábny povlak v džemoch, kompótoch, na chlebe, ovocí a iných zabudnutých potravinách.
Ruku na srdce, kto z vás nikdy nepodľahol nutkaniu odstrániť pleseň a zvyšok zdanlivo čistej potraviny skonzumovať? Veď hovorí sa, že dobrá gazdinka všetko zužitkuje. Na druhej strane sa povráva, že aj plesnivý fliačik na jablku spôsobuje vážne poškodenie pečenie, zlyhanie obličiek či rakovinu. Ako je to naozaj, sa pýta Soňa Juriková.
Plesnivé jedlo – vyhodiť alebo pleseň zoškrabať?
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Takže naozaj sa neoplatí ulakomiť sa na ten kúsok klobásky. Ak už je plesnivá, radšej ju vyhoďte, tých ušetrených pár drobných nestojí za to, aby ste si ničili zdravie.