Hydinové mäso a antibiotiká

Hydinové mäso a antibiotiká

Po minulotýždňovej medializácii a kontrolách našli inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy v predaji poľské kuracie mäso s vysokým obsahom antibiotík.

Pozitívny nález sa týkal 20 kilogramov nebalených chladených kuracích pŕs. Inšpektori konali cielene na základe informácií, ktoré sa pred časom objavili v poľskej tlači o používaní antibiotík v poľských chovoch kurčiat. Odborníci na hydinové mäso odporúčajú takéto výrobky nekonzumovať, no najmä byť obozretný pri nákupe hydinového mäsa. Viac povedal Martinovi Jurčovi riaditeľ Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár.

 

Hydinové mäso a antibiotiká Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ešte dodajme ešte, že inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy monitorujú náš trh aj naďalej a zameriavajú sa na kuracie mäso a antibiotiká.

Martin Jurčo

Živé vysielanie 19:37

Práve vysielame