O prírodnom sladidle - stévii, ktorá sa používa ako sladidlo s Ing. Erichom Semanom a pestovateľkou Margitou Planovou...
V roku 1887 ju Dr. Moises Santiago Bertoni na expedícii v Paraguaji nazval „veľmi čudnou rastlinou“ - Je to stévia cukrová, stévia sladká alebo sladké lístky. Hovorí sa o nej aj ako o sladidle tretieho tisícročia. Je totiž 300-krát sladšia než cukor, avšak bez kalórií.
Napríklad v Japonsku ju nájdete v rôznych jedlách, vrátane zmrzliny, chleba, cukríkov, v zaváraninách, v zeleninových jedlách a limonádach.
Okrem chuťových vlastností vedci dnes skúmajú aj jej protizápalové a protinádorové. Tatiana Šušková stéviu predstavil odborník na záhradníctvo Ing. Erich Seman.
Stévia sladká - je sladšia ako cukor Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.