Štipľavé môže nielen pomôcť, ale aj uškodiť

Štipľavé môže nielen pomôcť, ale aj uškodiť

Máme po sviatkoch a tomu, kto sa potrebuje nabudiť do pracovného týždňa, by možno pomohlo niečo pikantné. Práve o štipľavosti bude reč v nasledujúcich chvíľach. Pikantnosť spôsobuje látka kapsaicín a meria sa v Scovillových jednotkách. Sladká paprika neobsahuje napríklad žiadny kapsaicín a na Scovillovej stupnici má hodnotu 0. Oproti tomu jedna z najpálivejších papričiek habanero má pálivosť 300 000 a viacej. Takúto ingredienciu používa na varenie aj kuchár Peter, s ktorým nahrávala Ľubomíra Goljerová.

Štipľavé môže nielen pomôcť, ale aj uškodiť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Ľubomíra Goljerová foto: bogitw

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame