Úroda cukrovej repy

Úroda cukrovej repy

Cukor je v podstate poslednou potravinou, ktorú si na Slovensku vieme dopestovať, vyrobiť a vôbec by sme ho nemuseli dovážať. Kedysi sme na Slovensku mali viacero cukrovarov, dnes fungujú posledné dva – práve do nich v najbližších týždňoch a mesiacoch bude smerovať aj úroda cukrovej repy. Tá vlaňajšia patrila medzi najhoršie v histórii. Ako to vyzerá tento rok? Zisťovala regionálna redaktorka Jana Obrancová.

Úroda cukrovej repy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Cukrová repa patrí na Slovensku už k tradičným plodinám a vďaka tomu na Slovensku dokážeme dopestovať cukor do našej plnej sebestačnosti. Ročne ho na Slovensku spotrebujeme asi 170 tisíc ton cukru.

Autorka: Jana Obrancová FOTO: TASR – Henrich Mišovič

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame